Go Back   SANALTC TÜRKİYENİN FORUM ADRESİ > HAYAT & YAŞAM > Siyaset Meydanı

Siyaset Meydanı türkiye siyaset tartışmaları için açılan forumlarımız siyaset meydanı güncel siyasi tartışmalar

Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi Erdoğan'ların pırlanta ortaklığı
Cevaplar
8
Sonraki Konu
sonraki Konu
Görüntüleyenler
Görüntüleme
339
Önceki Konu
önceki Konu

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler
Alt 11.02.09, 07:46 PM   #1
sema
moderatör
sema - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 57

Seviye: 18 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 445
Güç: 136 / 3132
Deneyim: 81%

Tecrübe Puanı: 8
Rep Puanı : 180
Rep Derecesi : sema güzel konu teşekkürlersema güzel konu teşekkürler
Standart Erdoğan'ların pırlanta ortaklığı

Erdoğan'ların pırlanta ortaklığı

Başbakan Erdoğan'ın 'Tanımıyorum' dediği Ekrem Tosun'un açıklaması, Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın ve Burak Erdoğan'ın eşi Sema Erdoğan'ın Atagold Kuyumculuk'taki ortaklığını su yüzüne çıkardı. Ortaklık ticaret sicilinden gizlendi. Kılıçdaroğlu, 'Başbakan tanımıyorsu, oğlu Bilal Erdoğan'ın kulağını çeksin' dedi.

‘Ekrem Tosun kim?’ sorusunun cevabı yanıtını buldu. Milliyet'in haberine göre CHP’li Kılıçdaroğlu’nun ısrarla sorduğu, Başbakan Erdoğan’ın ise “tanımıyorum” dediği Tosun, Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve diğer oğlu Burak Erdoğan’ın eşi Sema Erdoğan’ın şirketinin temsilcisi çıktı. Şirketin diğer ortakları ise Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer, eşi Çiğdem Kamer ve çocukları

KAMER: ORTAKLIK FİKRİ BENDEN ÇIKTI
Atasay Kuyumculuk’un Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, Milliyet’e yaptığı açıklamada, Bilal ve Sema Erdoğan’ın (Burak Erdoğan’ın eşi) çocukları Atasay ve Simay Kamer’le ortak olmalarını kendisinin istediğini, tek bir mağazası olan bir şirkette ortaklığın böyle başladığını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun söz ettiği Ekrem Tosun’un kendi mali müşaviri olduğunu söyleyen Kamer şöyle konuştu:

“4-5 gün önce Ekrem Tosun geldi. Kendisi benim mali müşavarimdir. Kemal Bey’in adından söz ettiğini söyledi. Başbakan’ı tanır mısın, Kemal Kılıçdaroğlu’nu tanır mısın, dedim, ‘Yok’ dedi, ‘O zaman git, dedim, seninle ilgisi yok. Sonra, bizim Ekrem’den söz edildiğini anladık.

Atagold’u biz 1995’te kurduk. Sonra faaliyetleri durdu. Kapatmamıştık. Ben çocuklara birlikte iş yapmalarını teklif edince yeni bir şirket kurmak yerine Atagold’u faaliyete geçirdik. Bilal ve Sema 2006’da ortak oldular. Bu şirketin tek bir mağazası var, havaalanında. Başka bir faaliyeti yok. Benim oğlum Atasay, Burak, Bilal, hatta kızım 10-12 yıldır çocukluk arkadaşıdırlar. Birlikte iş yapsınlar istedim. Bugün baktım 2005’te 45 bin, 2006’da 140 bin, 2007’de 45 bin lira kâr etmiş. Bunu üç yıla bölsen 75 bin lira ediyor, 15 bin lira vergi versen 60 kalır. Bilal ve Sema’ya 30 bin düşer. Para olarak önemi yok. Ama niye olmasın, birlikte niye iş yapmasındalar?

Bu işin Ekrem Tosun’la bir ilgisi yok. Ekrem, genel kurula biri gelmedi mi, onun yerine vekalet alır girer. Her şirkette böyle temsiller olur. Mesela Bilal, Ekrem’i tanımaz bile. Ekrem’in Atasay kıymetli Madenler AŞ’de de ortaklığı vardır ama çok çok küçüktür. Altın Borsası’nda şirketi temsil etmek için ortak olması lazımdı. Genel müdürdür aynı zamanda.”

Cihan Kamer, “Şirketin hazirun cetvelinde Bilal ve Sema Erdoğan’ın ortaklığı gözüküyor ama bunlar sicil kayıtlarında gözükmüyor. Şirketin ortaklarının değiştiği resmi sicil kayıtlarında neden yok?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Muhakkak vardır, bildirilmiştir de yayınlanması zorunlu mudur, onu bilmiyorum. Bu konuyu tetkik ettireceğim.”

PIRLANTADA KDV KALDIRILMIŞTI
Başbakan’ın oğlu ve gelininin Atagold Kuyumculuk’a ortak olması, 5 yıl önce hayata geçirilen ve çok tartışılan bir düzenlemeyi de yeniden gündeme getirdi.

AKP hükümeti, 1 Ağustos 2004’te KDV yasasını değiştirdi. Elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, topaz, safir, zebercet, inci gibi değerli taşların KDV’si yüzde 18’den sıfıra indirildi. İlaç ve tıbbi ürünlerden, makarnadan, ekmekten, simitten KDV alınırken, pırlanta, elmas, ve inci gibi değerli taşlardan alınan KDV’nin kaldırılması düzenlemenin ardından tartışmalara yol açmıştı.

Ne kadar tuhaf en çok ihtiyacımız olan ekmekte bile %1 kdv varken pırlantada olmaması saçmalıktan başka birşey deil..Akp zanginleri fakirlerden daha çok düşünüyor sanırmmm..

sema'in İmzası

[Linkleri sadece üyelerimiz görebilir.Üye kaydı...]

Konu sema tarafından (11.02.09 Saat 07:49 PM ) değiştirilmiştir..
sema isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebookta Paylaş Alıntı ile Cevapla
Alt 29.07.09, 10:25 PM   #2
tümeraydin
KİŞİSEL MODERATÖR
tümeraydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 58

Seviye: 19 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 455
Güç: 142 / 3355
Deneyim: 20%

Rep Puanı : 166
Rep Derecesi : tümeraydin güzel konu teşekkürlertümeraydin güzel konu teşekkürler

çok ilginç acaba bu paralar nerden geliyor?

tümeraydin'in İmzası

Taşı delen,suyun gücü değil,damlaların sürekliliğidir.

El,ayağın çalışmasından hoşnut değilse sorumlu baştır.

Konu serseriprens tarafından (30.07.09 Saat 12:07 PM ) değiştirilmiştir..
tümeraydin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.09, 12:07 PM   #3
serseriprens
MODERATORS
serseriprens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 116

Seviye: 21 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 51 / 519
Güç: 187 / 3070
Deneyim: 77%

Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 263
Rep Derecesi : serseriprens güzel konu teşekkürlerserseriprens güzel konu teşekkürlerserseriprens güzel konu teşekkürler

vay,,canına,,hacı,,,hoca,,,götür,,,tayip,,,amca,,, götürrrrrrrrrrrr,,,,

serseriprens'in İmzası

Güvendigim Tek 2 Kisi Var!

Aynaya Bakdigimda Gördügüm...
Ve Yukari Bakdigimda
Göremedigim..!

serseriprens isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.09, 08:03 PM   #4
asprens
ADMİNİSTRATÖR
asprens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 292

Seviye: 31 [♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 75 / 754
Güç: 432 / 6420
Deneyim: 16%

Rep Puanı : 345
Rep Derecesi : asprens güzel konu teşekkürlerasprens güzel konu teşekkürlerasprens güzel konu teşekkürlerasprens güzel konu teşekkürler

bi araştırma yapmak isterdim ama bu tartışmalar için hiç vaktim yok tayip beyin oğlunun ne yapması gerekiyordu acaba merak ediyorum okuduğu okulu bırakıp ev oğlumu olması gerekiyordu yoksa amerikada dünya bankasından gelen işe ben ev oğlumu olucam demeliydi...

BAKIN BİR ZAMANLAR TAYİP ERDOĞANA MAL VARLIĞINI AÇIKLA SIKIYORSA AÇIKLA DİYE MEYDAN MEYDAN HAYKIRAN BAYKAL SUSTU NEDEN :O BEN SÖLEYİM AÇIKLADI BUYRUN SİZİNDE BİLGİNİZ OLSUN DİYE AÇIKLAYIM HANİ KONUYLA ALAKALI DEĞİL AMA OKUMASANIZDA OLUR BU KISMI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mal varlığını Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinden açıkladı.

Başbakan Erdoğan, uzun süredir devam eden mal varlığı tartışmalarına son noktayı bugün koydu. Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet ,sitesinde Başbakan Erdoğan'ın bugün itibariyle mal beyanı kamuoyuna duyuruldu. Buna göre Başbakan Erdoğan'ın mal beyanı şöyle:

"A - Taşınmaz mal bilgileri: 1-Arnavutköy-Bolluca köyü 376 metrekare arsa (40 bin YTL)
2 - Güneysu-Dumankaya Köyü 2. bin metrekare arsa (10 bin YTL)
B - Banka ve menkul değerler: 1-Banka hesaplarında 1 milyon 361 bin 290 YTL
(Şirket hisselerinin satış geliri, emekli ikramiyesi, emekli maaşı ve milletvekili maaşlarının toplamı.)
2- Nezdinde 120.000 Dolar
C- Eşine ait taşınır mal bilgileri: 1-2006 model Wolkswagen Passat otomobil,
2- Muhtelif takılar (35.640 YTL)".

EVET BURADA KİM BAŞBAKAN OLSA BU KADAR MALI OLMAZ YEMİN EDERİM BEN BİLE DAHA ÇOK BEKLİYORDUM

hımmm inanmak istemeyen bunlarada inanmaz inanmak istemeyene sütün beyaz olduğunuda kanıtlayamazsınız o yüzden size bunlara inandınızmı diye sormucam.....

asprens'in İmzası

HAYAT DİRENMEKTİR.

7/24 seni seviyorum uyuz
asprens isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.09, 09:31 PM   #5
sema
moderatör

tabi canım...

sema'in İmzası

sema isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.08.09, 04:55 PM   #6
tümeraydin
KİŞİSEL MODERATÖR
tümeraydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 58

Seviye: 19 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 455
Güç: 142 / 3355
Deneyim: 20%

Rep Puanı : 166
Rep Derecesi : tümeraydin güzel konu teşekkürlertümeraydin güzel konu teşekkürler

Mal beyanı gerçektende bu saydıklarınız olabilir.Ama aslında olmayadabilir.Bir Başbakan yada bir Bakan veya Müdür'ün Ailesinin mal varlığıyla gündeme gelmemelidir.En çok Yaptıgı şeyleri degil verdiği hizmeti konuşulmalıdır.Bence Halkın seçtiği bir başbakan duruşuyla örnek biri olmalıdır.En güçlü degil Halktan biri olmalıdır.Sağa Sola sataşmayı degil ülkesini düşenin bir politikacı olarak sorumluluklarını yerine getirendir.
İşte Başbakanlık budur!

tümeraydin'in İmzası

Taşı delen,suyun gücü değil,damlaların sürekliliğidir.

El,ayağın çalışmasından hoşnut değilse sorumlu baştır.

tümeraydin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.08.09, 07:48 PM   #7
asprens
ADMİNİSTRATÖR
asprens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 292

Aktiflik: 75 / 754
Güç: 432 / 6420
Deneyim: 16%

Rep Puanı : 345
Rep Derecesi : asprens güzel konu teşekkürlerasprens güzel konu teşekkürlerasprens güzel konu teşekkürlerasprens güzel konu teşekkürler

haklsın tümer bu tür şeyler siyasetin magazini gibi geliyor banada ama ne yazıkkı muhalefet bu konulardan başka birşeyle gündeme gelmiyor

asprens'in İmzası

HAYAT DİRENMEKTİR.

7/24 seni seviyorum uyuz
asprens isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.08.09, 08:27 PM   #8
destina
geleceğin admini:)
destina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuları: 102

Aktiflik: 151 / 759
Güç: 439 / 4521
Deneyim: 36%

Tecrübe Puanı: 21
Rep Puanı : 538
Rep Derecesi : destina güzel konu teşekkürlerdestina güzel konu teşekkürlerdestina güzel konu teşekkürlerdestina güzel konu teşekkürlerdestina güzel konu teşekkürlerdestina güzel konu teşekkürler

muhalefetin elinde başka koz yok sanrm

destina isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.08.09, 06:50 PM   #9
sema
moderatör

katılıyorum tümeraydına keşke bu anlattıklarını yapan uygulayan bir başkan başımızda olsaydı.

sema'in İmzası

sema isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler